در حال بارگزاری
تازه وارد هستید؟
برای تکمیل عملیات خود ثبت نام کنید
برای عضویت در سایت خود را وارد نمایید تا رمز عبور برای شما ارسال شود.
در صورت ناخوانا بودن روی تصویر کلیک کنید.
عضو هستید؟
برای تکمیل عملیات خود وارد شوید
فراموشی رمز عبور
حفاظت اولیه در برابر صاعقه
حفاظت در برابر صاعقه به دو بخش حفاظت اولیه و ثانویه تقسیم میگردد. در این فصل حفاظت اولیه در برابر صاعقه مورد بحث و بررسی قرار میگیرد.
برای فراهم آوردن یک سیستم حفاظت اولیه مطمئن در برابر صاعقه در ابتدای امر میبایست شرایط ساختمان و تجهیزات داخل آن مورد ارزیابی قرار گیرد. ارزیابی خطر جهت طراحی سیستم حفاظت اولیه در برابر صاعقه این روش به منظور تعیین نیاز به حفاظت و سطح حفاظتی سیستم صاعقه گیر بکار میرود و در طراحی و محاسبه آن پارامترهایی نظیر شرایط محیطی ساختمان، نوع مصالح ساختمان، محتویات ساختمان، ارتفاع ساختمان و اثرات بعدی برخورد صاعقه به ساختمان و....در نظر گرفته شده است. تعیین نیاز به حفاظت و سطح حفاظتی لازم برای یک سازه بر طبق استاندارد NFC 17-102 بستگی به دو پارامتر زیر دارد: 1-تعداد برخورد مستقیم صاعقه مورد انتظار به سازه (Nd) 2-تعداد قابل قبول برخورد سالیانه صاعقه (Nc) تعیین مقدار Nd : برای تعیین مقدار Nd ابتدا باید پارامترهای زیر را محاسبه نمود: چگالی (دانسیته ) فلاش صاعقه (Ng) : عبارتست از تعداد برخورد صاعقه سالانه برای هرKm^2 ،که به روش زیر تعیین میگردد: الف: استفاده از نقشه چگالی برخورد صاعقه که در این حالت Ng=Na/2.2 ب: استفاده از منحنی ایزوکرونیک محلی Ng max=Nk/10 (c): استفاده از اطلاعات محلی( تعداد روز توام با صاعقه در سال) راحتترین و دقیقترین راه برای به دست آوردن چگالی (دانسیته) صاعقه در ایران با توجه به اطلاعات موجود در مورد تعداد روز توام با صاعقه در سال در سالنامههای هواشناسی راه سوم و استفاده از فرمول معتبر ذیل می باشد:
قبل از محاسبه مقدار Nc باید پارامترهای زیر را که در محاسبه Nc بکار میروند محاسبه نمود. 1- نوع مصالح ساختمان 2- محتویات ساختمان 3- مسکونی یا غیر مسکونی بودن ساختمان 4- اثرات برخورد صاعقه به ساختمان چهار فاکتور بالا بصورت ضرایب C_2 ,C_3 C_5 ,C_4 در محاسبه Nc بکار میروند با استفاده از جداول زیر تعیین میگردد.
جدول ضریب جنس سازه